Geen producten (0)

Juli 2017

wij zijn van 12 juli t/m 17 juli niet aanwezig. vanaf 18 juli worden de bestellingen weer verzonden

Mei 2017

wij zijn van 24 Mei t/m 29 Mei niet aanwezig. vanaf 30 Mei versturen wij weer bestellingen

April 2017

vorig weekend hebben we de eerste wedstrijd van de GK4 gehad op het circuit van mariembourg. onder zeer goede omstandigheden werden de races verreden. dit jaar verschijnen we met 6 coureurs aan de start:

Frank Postema-Senior automaat
Ryan Kavehzadeh-Junior automaat
Wesley Eckhardt-Junior automaat...
Max Koster-Junior automaat
Shayne van Kersbergen-X30 cadet 15PK
Yash Ramjankhan-Honda cadet

Frank Postema: na een sterke 2e plaats in de kwalificatie, werd hij in race 1 helaas van de baan geduwd en viel uit. in race 2 van achteruit naar voren gereden en weer werd hij eruit getikt. hij reed wel door en eindigde op de 16e plaats. in race 3 van 19 naar plaats 5 gereden en hij reed meerdere malen de snelste raceronde. uiteindelijk werd hij nog 3e bij de rotax klasse maar er zat veel meer in. volgende race zeker een beter resultaat!

Ryan Kavehzadeh: de Kwalificatie bracht hem een 25e plaats. helaas kon hij geen snelle ronde op het nieuwe rubber neerzetten. in race 1 klom hij op naar plaats 21. in race 2 viel hij weer iets terug naar plaats 24 in dit sterke junioren veld. in race 3 had hij een zware startcrash in bocht 1 en viel uit. gelukkig had Ryan alleen wat licht blessures overgehouden aan dit ongeluk.

Wesley Eckhardt: werd in de kwalificatie sterk 5e. in race 1 viel hij iets terug naar plaats 12. in race 2 viel hij iets verder terug naar plaats 17. in race 3 had hij de smaak te pakken en kwam hij terug naar plaats 10. dit bracht hem de overwinning in de rotax max junior klasse .

Max Koster: in de Kwalificatie reed hij naar een solide 11e plaats. in race 1 viel hij helaas uit door een technisch probleem. in race 2 reed hij van plek 32 naar plek 21 toe. in race 3 viel hij helaas weer uit door een technisch probleem. zeer zonde want er zat veel meer in. volgende keer ook hier een beter resultaat!

Shayne van Kersbergen: reed in de kwalificatie een 5e tijd. in race 1 behield hij zijn plaats en werd 5e. in race 2 won hij een plaatsje en werd 4e. in ace 3 won hij alweer een plaatsje en werd 3e. dit bracht hem net geen podium, dus 4e algemeen.

Yash Ramjankhan: reed zijn beste kwalificatie ooit met een 3e plaats. in race 1 verloor hij 1 plaatsje en werd 4e. in race 2 behaalde hij weer een 4e plaats en in race 3 verloor hij weer 1 plaatsje en werd 5e. dit bracht ook hem net geen podium met een 4e plaats.

graag wil ik alle monteurs, begeleiders en ouders bedanken voor het vertrouwen en de gezelligheid, en Red engines voor de motoren.

op naar race 2 op 28 Mei in Emmen!

April 2017

Helaas zijn wij vanwege wedstrijden gesloten van 4 t/m 10 april

Mei 2016

vorig weekend de 4e race bij de GK4 kartseries gehad op het prachtige circuit van Hahn.
Frank Postema had voorafgaand aan het weekend nog nooit op Hahn gereden. Maar na afloop van de wedstrijden bleek dat helemaal geen probleem te zijn. hij pakte de Pole op zaterdag en op zondag tijdens de heats een 2e, 16e (werd er uit getikt) en 3e plaats, waarmee hij overall op een 5e plaats eindigde en 1e in het rotax klassement! top!
Ryan Kavehzadeh had niet het weekend waarop hij gehoop...t had. na problemen op de zaterdag (koppeling gebroken en carburateur afstelling problemen) kwam de kwalificatie te vroeg. daardoor eindigde hij op een 6e plaats. op de zondag tijdens de heats eindigde hij op een 6e, 5e, 6e plaats waardoor hij algemeen op een 6e plaats uitkwam. pluspunt was wel dat hij in race 3 1,5 seconde harder reed als in de kwalificatie . dit betekent dus dat we gewoon tijd tekort kwamen. maar vol goede moed naar de 5e race op Spa franchorchamps 25/26 juni 2016!.

bij deze wil ik iedereen bedanken voor het fantastische weekend weer. ook stephen en familie. de BBQ was super!!
we moeten het toch met zijn allen doen!!

April 2016

Fantastisch 1e raceweekend van 2016 gehad met Ryan en Frank.
ook de resultaten mochten er wezen.
Frank pakte een uitstekende 3e plaats bij de rotax max senioren bij zijn eerste race bij de GK4, en Ryan heeft enorme progressie geboekt met een 6e plaats algemeen bij de 15PK klasse!
bij deze wil ik iedereen bedanken voor het fantastische weekend.
Op naar Hahn, Duitsland!

Maart 2016

fantastisch nieuws voor TPX racing team!

Ryan Kavehzadeh heeft besloten onder de vlag van TPX zijn wedstrijden te vervolgen. wij proberen Ryan zo goed mogelijk te begeleiden. Ryan komt uit in de 15PK mondial klasse bij de GK4

ook nog ander nieuws: Max Koster en Wesley Eckhardt zijn vanaf dit jaar een 6 tal trainingen gestart bij TPX. zij zullen de trainingen afwerken in een goldkart met rotax max junior motor.
wij proberen max en wesley zo goed mogelijk de kneepjes van het buitenkarten te leren.

Januari 2016

Eindelijk komt het nieuws over 2016 naar buiten.
wij gaan GK4 rijden, en wel in de 125CC automaat klasse met rotax max motoren.

dit gaan wij doen met 2 rijders :
-Ryan Kavehzadeh
-Frank Postema

We beginnen bij wedstrijd 3 in het kampioenschap wat de volgende kalender oplevert:

23-24 April 2016 Genk , Belgie
28-29 Mei 2016 Hahn , Duitsland
25-26 juni 2016 Spa , Belgie
10-11 September 2016 Emmen , Nederland
8-9 Oktober 2016 (OVB) Mariembourg, Belgie
12-13 November 2016 (OVB) Genk , Belgie

een fantastische kalender met fantastische kartbanen!

Let's go racing!

November 2015

op 24 oktober hadden wij de laatste race van het seizoen van de kart4fun. dit alles op het circuit van veldhoven. een dag van tevoren waren we al vroeg aanwezig om alles op te bouwen en om een dag te trainen om de ideale afstelling voor de wedstrijddag te vinden. dit wel bij zowel Sven als bij Julian goed gelukt.

dat de wedstrijddag. we begonnen zoals altijd met de vrije trainingen en dit ging bij Sven alsook bij Julian niet geheel zoals verwacht. ze kwamen beide nog wat tekort op de tijden die de vorige dag gereden werden. 
de Kwalificatie. Sven van Opijnen zette een keurige 6e plaats op de klokken. Dit voor zijn directe concurrent in het kampioenschap Frank Postema, maar achter zijn andere concurrent Niels Lauryssen.
Julian van Gemmert zette een nette 10e plaats op de klokken, wat zeer netjes is voor Julian.

race 1
De spanning was om te snijden bij Sven, die de laatste 2 races maximaal moest presteren om nog kampioen te worden. Helaas kwam Sven in de 1e race bij de start  in een startcrash terecht waardoor hij achteraan moest beginnen met een inhaalrace. hij reed toen alsnof van 22 naar 13 maar dit was nog niet genoeg om kampioen te worden. Frank werdt 7e en de dark horse niels lauryssen werdt 2e, waardoor hij ook weer vol in de race was voor het kampioenschap.
Julian van Gemmert kon helaas zijn 10e startplek niet omzetten in een verbeterend resultaat. hij was goed op weg en reed op de 8e plaats toen hij op een andere kart reed en zijn frame krom reed. hij probeerde door te rijden maar een aantal rondes later sloeg het noodlot toe. de ketting vloog eraf. helaas viel julian hierdoor uit.

race 2
laatste race van het jaar, en tevens de belangrijkste voor Sven van Opijnen. de start ging dit keer goed en hij maakte in een paar rondes al een aantal plaatsen goed. helaas was het niet de dag dat alles goed ging bij TPX. Sven probeerde een andere rijder in te halen einde rechte stuk, maar ze raakten elkaar waardoor de motor van Sven afsloeg en hij hem niet meer gestart kreeg. helaas kwam hierdoor ook een einde aan de titel aspiraties van Sven. Ook Frank Postema viel uit met motorpech en Niels Lauryssen werdt weer 2e waardoor hij aan het einde in het kampioenschap net als Frank Postema en Sven op dezelfde aantal punten na schrap kwam. Maar omdat Frank de beste resultaten had, en daarna Niels, werd Sven 3e. jammergenoeg geen 1e maar 3e wat ook een zeer mooi resultaat is voor het 1e jaar met Team TPX kartservice.!
Julian van Gemmert reed de laatste race toch nog met het kromme frame, en dus verwachte wij er helemaal niets van. elke prestatie op dat moment was goed. Julian kwam wel wat tekort tov de andere rijders en eindige toch nog op een 12e plaats. al met al een goede prestatie. achteraf bleek dat het fram ook gescheurd was.


Helaas komt er na 1 jaar een einde aan het kart4fun kampioenschap. Eric poelemans heeft besloten er een punt achter te zetten en draagt alles over aan de NAB. afwachten dus wat we volgend jaar gaan doen!.

ook komt er na 1 jaar een einde tussen de samenwerking met Julian van Gemmert. Fabian van Gemmert en Pietjan Roggeveen hebben besloten dat het voor beide partijen beter is om hun eigen weg te kiezen.

Ik wil iedereen bedanken voor het prachtige jaar wat we gehad hebben !

 

November 2015

nieuw in het assortiment!

Mychron 5 laptimers

voor meer info + prijzen zie webshop.


29/30-05-2015 Kart4fun wedstrijd 2

na op donderdag aangekomen te zijn en we de tent opgezet hadden, zijn we naar het hotel gereden om wat te eten en te gaan slapen voor het raceweekend wat ons te wachten stond.

Op vrijdag hebben we lekker een dag kunnen trainen met droog weer, en waar de rondetijden, na een aantal afstellingen geprobeerd te hebben, zeer goed waren. zowel Sven als Julian reden snelle rondetijden . we hadden er vertrouwen in.

tja.......

En toen kwam de regen met bakken uit de lucht. regen, hagel, windstoten en onweer. het kon niet op zondagochtend. Dit kwam natuurlijk op een slecht moment, omdat we op vrijdag op het droge zeer goede rondentijden gereden hadden. Maar s'middags zou het droog worden tijdens de races.

Sven van Opijnen


Tijdens de kwalificatie regende het nog, en dus was het moeilijk een juiste afstelling te vinden. Sven eindigde uiteindelijk op de 11 plaats. natuurlijk niet waar we op hoopte, maar er was zeker nog van alles mogelijk als het droog zou zijn. 
tijdens de eerste race waren de omstandigheden wiselend. we begonnen op een droge baan en Sven had een superstart en ging gelijk naar de 5e plaats. aan het einde van ronde 2 lag hij al 3e en had hij zicht op een eerste plaats! geweldig... maar het begon weer eens te regenen en dus konden wij (afstelling volledig op droog weer) alleen maar ervoor zorgen de 3e plaats vast te houden. helaas in de laatste bocht kwam er nog iemand voorbij en werden we 4e. maar wel een geweldige prestatie.
tijdens de 2e race was het droog en starten we als 4e, maar binnen 2 rondes lagen we 3e. Alleen toen gebeurde er een heel naar ongeluk met een rijdster, die tegen een paal vloog. gelukkig kwam de jongedame er goed vanaf zonder ernstige verwondingen. Tijdens de herstart was het zeer rommelig en vielen we terug naar plaats 5. maar de daarop volgende ronden liet Sven zich van zijn beste kant zien en eindigde de wedstrijd, na geweldige inhaalacties, op de 2e plaats. en zo werd Sven 2e in de daguitslag! top gedaan!!

Julian van Gemmert

Tijdens de kwalificatie wisten we niet wat we zagen. we stonden allemaal te juigen langs de kant. Julian was geweldig in de eerste 5 minuten. Hij stond zelfs bovenaan de tijdenlijst tussen alle toppers. helaas viel hij de laatste paar minuten terug naar een 6e plaats, maar dat was nog steeds heel erg goed. het ventje heeft pas een jaar race ervaring!!.
De eerste race was onder droge omstandigheden, maar er hingen buien in de lucht. dus hadden we besloten een regenafstelling te pakken. helaas tijdens de race bleef het droog en viel we dus ver terug naar de 12e plaats.
tijdens de 2e race hadden we een gok genomen met een tandwielverhouding, alleen dit pakte slecht uit. de motor stond halverwege het rechte stuk al maximum toeren te draaien, dus dus konden wij inhaalacties niet pareren. ook hier eindigde Julian op de 12e plaats. Maar we hebben weer een hoop geleerd!! en Julian heeft laten zien, dat als de afstelling klopt hij gewoon tussen de toppers kan rijden. 

Op naar de volgende wedsrijd eind Juni in Berghem!!